logo we have the choice

When the world needs us to sit together, listen and connect

Activiteiten van 2020

4feb '20

Expo Standing still/ Still standing bij KDG Antwerpen Campus Zuid

 • Wanneer 4 februari – 30 september 2020
 • Waar KDG Campus Zuid, Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen
 • Wat Een expo als ruimte voor ontmoeting met jezelf en de ander. Op 22 maart 2016 werd de droom van fotograaf Johan Van Steen om met zijn werk naar buiten te komen bruusk afgebroken door de aanslagen in Brussel. Het verdriet, maar vooral de nabijheid van vrienden en familie op dat moment, gaven levenspartner Kristin Verellen de moed om haar/hun verhaal te blijven delen en anderen te inspireren om hun eigen stem te vinden en te laten horen. Vanuit deze motivatie creëerde ze het recente boek “Waar blijf ik met dat licht van mij” met foto’s van Johan en gedichten van Kristin. Ook is Kristin Verellen de bezielende kracht achter de verbindende cirkels van We have the choice, een burgerinitiatief dat bouwt aan inclusief samenzijn ter preventie van verdere verharding. De expo Standing still / Still standing biedt een totaalervaring van de foto’s van Johan Van Steen, de gedichten van Kristin Verellen en de getuigenissen van deelnemers aan de cirkelrituelen. Dit gebeurt in samenspel met het artistiek werk van studenten van de lerarenopleiding KDG in het kader van Project KunstVakken en Beeldende Vorming PO.
 • Bezoeken Tijdens de openingsuren van KDG Campus Zuid
25aug '20

Cirkels op jongerenkamp van Cachet

 • Wanneer 25 en 28 augustus 2020
 • Waar Destelheide-Hanenbos, Dworp
 • Wat Bij aanvang en afronding van het jongerenkamp van Cachet begeleiden we telkens een cirkel. Het centrale thema hierbij is ‘I have the choice’, voor welke keuze wil ik gaan staan. Voor deze jongeren is dit kamp de start van een traject begeleid wonen.
 • Deelname Enkel voor de betrokken jongeren.
30aug '20

Time to connect • Online Cirkelritueel • thema: verlies

Wanneer Zondag 30 augustus van 16u30 tot 18u
Waar Online
Wat We have the choice en Bond zonder Naam en Human Online nodigen je uit voor een maandelijks online moment van verbinding. Je kan genieten van authentiek contact van mens tot mens en je batterij terug opladen.  Zorg voor een goede WiFi verbinding, best via computer of laptop met camera. Om 16u30 begeleidt We have the choice een online Cirkelritueel. Een Cirkel biedt je de ruimte om stil te staan, wat onverwerkt en onuitgesproken is een plek te geven. Zo vind je nieuwe betekenis en veerkracht om er te staan en te gaan voor authentieke keuzes. We have the choice. Wat ons ook overkomt, we kunnen altijd kiezen hoe we ermee omgaan. Een Cirkel is geen gewone dialoog, het gaat om delen en luisteren van hart tot hart. Iedereen kan het woord nemen, maar spreken hoeft niet. Je aanwezigheid is voldoende.
Thema Dit Cirkelritueel staat in het thema van verlies. Wie en wat hebben we dienen los te laten in de voorbije periode? We staan stil bij wat nog onuitgesproken en onverwerkt is. Hoe blijven we staande als het leven zijn rauwe kant toont? Welke keuze maken we vanop deze plek?
Inschrijven
Gratis deelname. Inschrijven is nodig via deze eventbrite. Je ontvangt de link voor de zoom call per mail. Aanmelden kan vanaf 16u15 om de verbinding te testen. Start Cirkel om 16u30.

Ik wil me inschrijven voor een online Cirkel op zondag

26sep '20

Cirkel op bijeenkomst ondertekenaars ‘verklaring 30 november 2019’

 • Wanneer Zaterdag 26 september
 • Waar Broechem
 • Wat Gevangenisdirecteur Hans Claus nam het initiatief voor het opstellen van de ‘verklaring van 30 november 2019’ samen met mensen actief in verschillende maatschappelijke domeinen. De Verklaring brengt samenhang en versterkt mensen hun engagement. Door de krijtlijnen weten ze zich verbonden in het streven naar een gemeenschappelijk doel, in het schrijven van een nieuw gemeenschappelijk verhaal, dat zoals steeds op de schouders van oudere verhalen zit. We have the choice begeleidt een cirkelritueel op de bijeenkomst van de eerste ondertekenaars van deze Verklaring.
 • Deelname Enkel op uitnodiging

Legende  

 • Cirkels
 • Projecten
 • Opleidingen

Cirkels

Deelnemen aan de cirkels is gratis

Inschrijven:
Je bent ingeschreven wanneer je een bevestigingsmail ontvangt. Kom je met meerdere personen? Gelieve elke persoon apart in te schrijven, Dank!

Kan je niet op deze data?
We voegen regelmatig andere data toe. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Goed om te weten:
In een Cirkel kan je jouw eigen taal spreken. De begeleiders faciliteren naargelang de samenstelling van de groep in het Nederlands, Frans en/of Engels. Ook al begrijp je niet alles wat iedereen zegt, we merken elke keer weer dat luisteren in een Cirkel plaats vindt op verschillende niveaus. De taal van stilte en verbinding is immers universeel.

Enkele afspraken in de Cirkel

 • Wat in een Cirkel wordt gedeeld, is vertrouwelijk
 • Elke deelnemer engageert zich om op een authentieke en respectvolle manier aanwezig te zijn en de ander als gelijkwaardig te behandelen
 • Er wordt gesproken van mens tot mens. Dit betekent dat niemand spreekt vanuit z’n rol, functie of hiërarchie.
 • Geen pers, geen foto’s tenzij expliciete toestemming van alle deelnemers

Ga naar de activiteiten van :