logo we have the choice

When the world needs us to sit together, listen and connect

Activiteiten van 2021

5jun '21

Expo ‘Meer dan ik’ in Oostende • openingsdag 5 juni 2021

“Wat we ‘ik’ noemen, beleef ik als een verkleinwoord voor het vrije, tijdloze bewustzijn
dat een mens in essentie is. Mijn gedichten en tekeningen zijn een ode aan
de diepe, onderliggende verbondenheid van alles.”

In deze expo deelt beeldend dichter en therapeut-coach Kristin Verellen haar ervaring over hoe we met elkaar verweven zijn. Enerzijds in haar gedichten en tekeningen uit haar recente boek ‘Meer dan ik’, in dialoog met wijze verzen uit de eeuwenoude Upanishads. Anderzijds via een blik in haar eerste boek ‘Waar blijf ik met dat licht van mij’ met foto’s van haar overleden partner Johan Van Steen en gedichten die ze schreef tijdens haar rouwproces.

Ook kan je hier kennismaken met de Cirkels van We have the choice. De Cirkels zijn een hedendaagse, creatieve vorm van een oud ritueel. De ontmoeting in een Cirkel creëert een krachtig kader om te verstillen, doorvoelen en verbinden in de luisterende aanwezigheid van anderen. We have the choice is een burgerinitiatief dat Kristin Verellen initieerde na de aanslag van 2016 waarin ze haar partner verloor.

Kristin vertelt zelf meer over haar ervaring en creaties in de podcast van Yves De Wolf: https://sensityves.podbean.com/. De originele tekeningen en de boeken zijn te koop in Expo18, signatuur door de auteur.

De expo kan je de hele maand juni bezoeken tijdens de openingsuren
van de Bibliotheek van Oostende, Wellingtonstraat 17.

Als je de expo wil bezoeken op de openingsdag op 5 juni, vragen we je om op voorhand aan te geven of je komt om 13u30, 14u, 14u30, 15u of 15u30. Zo spreiden we de toeloop van bezoekers en maken we je bezoek zo aangenaam mogelijk. De corona-richtlijnen worden gerespecteerd.

De expo in de Bibliotheek van Oostende nodigt uit tot een aansluitend bezoek aan gallerij Expo18 in de Ijzerstraat 18 op 10 minuten wandelafstand waar naast de originele inkttekeningen uit ‘Meer dan ik’ van Kristin Verellen ook creaties van Cirkelbegeleider Katrien Van Steen worden tentoongesteld. 

Meld je aan voor een bezoek op de openingsdag op zaterdag 5 juni!

Ik wil me inschrijven
21aug '21

Base Camp voor jongeren • 21 & 22 augustus 2021

Tweedaagse samenkomst van jongeren voor een hedendaags overgangsritueel naar volwassen zijn in een snel veranderende tijd.

Ben je op zoek naar je eigen weg in deze complexe wereld? Wil je vanuit je eigenheid van betekenis zijn en een antwoord bieden op uitdagingen die je ziet? Op het kantelpunt naar volwassenheid maken we ruimte om stil te staan.

Meisje -> vrouw, jongen -> man, studie -> werk, thuis -> zelfstandig wonen … Alle gedachten en gevoelens die deze overgang bij je oproepen mogen er zijn: verwachtingen vanuit je omgeving, onzekerheden, vreugde, verdriet, afhaken, onmacht, dankbaarheid, eenzaamheid, verlangen erbij te horen, …

Door met elkaar te delen en naar elkaar te luisteren, voel je je gehoord en geaccepteerd. Je kan beter staande blijven en ervaart veerkracht. 

Om dicht bij jezelf te komen, is authentiek contact en (h)erkenning belangrijk. Je leert jezelf zijn door anders te durven zijn in verbinding. Je krijgt voeling met je sterktes en waarvoor je wil staan in je leven. Je maakt je eigen moedige keuzes.

WAT KAN JE VERWACHTEN?

  • creatieve en bezinnende groepsactiviteiten
  • andere jongeren leren kennen
  • op een speelse veilige manier jezelf ontwikkelen
  • leren openhartig luisteren en verbindend communiceren
  • leren je grenzen respecteren en aangeven
  • je ervaringen en keuzes vastleggen op video in je eigen digital story
  • cirkel aan het vuur
  • ontspannen en plezier maken in een prachtige omgeving
  • een professioneel begeleidingsteam

WANNEER: VAN ZATERDAG 21 AUGUSTUS 12U TOT ZONDAG 22 AUGUSTUS 17U

WAAR: CADZANDIË, VIERHONDERPOLDERDIJK 10, CADZAND

BEREIKBAARHEID: MET OPENBAAR VERVOER OF WAGEN

VOOR WIE: JONGEREN TUSSEN 16 EN 25 JAAR

AANTAL: +- 25 DEELNEMERS

DEELNAMEPRIJS: €195,00/PP (BIJ INSCHRIJVING MET 2 PERSONEN €180/PP)

INBEGREPEN: VERBLIJF IN 2-PERSOONSKAMER & ALLE MAALTIJDEN & BELEIDING

VERMINDERDE DEELNAMEPRIJS: BIJ INSCHRIJVING VIA JEUGDWELZIJNSWERK

INSCHRIJVEN & VRAGEN: MAIL NAAR CIRCLES@WEHAVETHECHOICE.COM

Getuigenissen

In deze korte video getuigen jongeren over hun deelname aan een Cirkelritueel van We have the choice.

Reacties van jongeren:

Ik was bang van ‘de stilte’, wat is het, waar gaat het heen, hoe ga je ermee om… Het is kracht, het laat je op.”

“Gewoon hier samen zijn, met of zonder spreken, is al heel zacht voor mijn systeem. Iedereen zoals die is, hé! Fantastisch. Ik ben persoonlijk heel slecht met stilte, vind het eng.”

“Voel me ontzettend ‘verbonden’ met iedereen ondanks dat we elkaar niet kennen, voelt heel veilig. Dankje!”

“Ik vond het fijn er bij te zijn. Ik heb hier zeker veel aan gehad. Mijn excuses dat ik zelf het woord niet genomen heb… Dat is precies een moeilijke stap voor mij.”

“Ik zou graag meer mezelf durven zijn, in mijn volledigheid. Niet enkel het masker dat ik opzet vanuit de angst dat ik mensen zou wegjagen met mijn volledigheid (of mijn ‘vuurtje’ zoals mijn beste vriendin dat noemt). Ik voel dit in mijn hart (met best wel wat verdriet). Maar bovenal ben ik dankbaar voor de ruimte die ik heb gekregen.”

“Ik zou graag meer zekerheid willen voelen in bepaalde keuzes die ik in mijn leven tot nu toe heb gemaakt. Zonder dat ik me moet afvragen of de rest het wel goed vindt. Zodat ik niet met te veel in mijn hoofd moet rondlopen en me afsluit zonder dat ik het soms doorheb.”

Ga naar de activiteiten van :

Go to Top