logo we have the choice

When the world needs us to sit together, listen and connect

Cirkels

Cirkels zijn zinvolle ontmoetingen om met een groep mensen stil te staan bij wat er met ieder van ons gebeurt in deze tijd van verharding en extreem geweld.

Ze worden begeleid door 2 vrijwilligers met expertise en een gastheer/vrouw. Ze bieden een veilige ruimte om te delen van mens tot mens wat dit met je doet, hoe jij je daarbij voelt en wat je ermee wil doen. Zonder druk, in stilte aanwezig zijn is ook prima.

Cirkels helen. Ze laten toe om het ondeelbare te delen. Om pijn, verdriet, boosheid, angst, schuld en schaamte te overstijgen. Ze creëren openingen naar nieuwe zingeving, verbinding, vreugde, solidaire actie en welzijn.

Er zijn twee soorten Cirkels

 • Open Cirkels (open inschrijvingen),
 • Netwerk Cirkels (binnen een bestaande organisatie of groep, deelnemen kan enkel op uitnodiging).

Zowel de Open Cirkels als Netwerk Cirkels kunnen fysiek plaatsvinden als in cyberspace. Spreektaal is Nederlands, Frans en Engels.

Wil je zelf graag een cirkel organiseren?
Wil je een locatie aanbieden voor een cirkel?
Wil je zelf cirkelbegeleider worden?
Neem gerust contact met ons op.

Een Cirkel is helend maar is geen therapie-groep. Bent u op zoek naar psychologische begeleiding of een therapeut? Hier vindt u een aantal plekken waar u terecht kan :

Binnenkort

22mrt '23

CIRCLE TO COMMEMORATE AND CONNECT — The 22.03 gathering Brussels

 • Wanneer  woensdag 22 maart 2023 van 15u tot 16u30
 • Waar  De Brouckèreplein Brussel
 • Wat   Zeven jaar geleden, op 22 maart 2016, hadden de aanslagen in Zaventem en Maalbeek een zware impact op iedereen in ons land. Een ingrijpende tragedie die ons elke dag weer herinnert aan de keuze: haat beantwoorden met meer angst en haat, of vastberaden kiezen voor meer verbinding.
  We nodigen je graag uit voor THE 22-03 GATHERING in Brussel. Naast de stille bewegende cirkel van A CIRCLE A DAY op het De Brouckèreplein is er tussen 15u en 16u30 een cirkelritueel begeleid door ‘We have the choice’ in een tent. Iedereen is welkom in deze cirkel die ruimte biedt om te herdenken en te herverbinden. Voorbijgangers, slachtoffers, nabestaanden, medeburgers, hulpverleners, jong en oud…
  We maken tijd om te luisteren naar elkaar en te delen over wat we ervaren als de uitdagingen en hoopgevers van vandaag, in ons persoonlijk leven en in de samenleving. En over of we ook nu kunnen kiezen om te blijven zien wat ons verbindt in plaats van te verglijden in polarisatie, vervreemding of strijd. De cirkel wordt begeleid door ervaren facilitators in Nederlands, Frans en Engels. Iedereen kan spreken in zijn of haar eigen taal. Ook stilte is een taal.
  THE 22-03 GATHERING is een initiatief van kunstenares Alexandra Jacquet, initiator van A CIRCLE A DAY, en ‘We have the choice’ vzw/asbl, een organisatie die ontstond naar aanleiding van de aanslagen in Brussel in 2016, opgericht door Kristin Verellen die haar partner hierbij verloor. ‘We have the choice’ organiseert al meer dan 6 jaar verbindende cirkelrituelen in diverse multiculturele contexten op maatschappelijke kantelmomenten. Partners van THE 22-03 GATHERING zijn V-Europe en Hummus.
 • Inkom   Gratis
 • Inschrijven   Niet nodig

Dit vond al plaats

5nov '22

Cirkel ‘Ik mis je’

 • Wanneer
  zaterdag 5 november — 10-12u schrijfatelier — 13-15u cirkel
  zondag 6 november — 15u30 concert STI.LL
 • Waar Elzenhof, Kroonlaan 12, 1050 Elsene
 • Wat
  Dierbaren verloren tijdens de lockdown.
  Familie moeten achterlaten in het thuisland.
  Plotse overlijdens.
  Geen afscheid kunnen nemen.
  Contact verliezen.

  De impact van COVID, oorlog, terrorisme, klimaatverandering en economisch barre tijden is groot. Velen van ons hebben ongewild en onverwacht afscheid moeten nemen van wie ons lief is. Niet iedereen vindt de steun en troost die nodig is om hier mee om te gaan. En wanneer de herfst in het land is en de dagen donkerder worden, voelt dit gemis vaak nog zoveel schrijnender.

  Ik mis je wil een lichtje zijn in de duisternis, en al wie hier nood aan heeft de kans bieden om te verbinden met anderen, om verdriet over afscheid te delen en er zo waar het kan wat meer gesterkt en getroost uit te komen. Schrijf het van je af, verstil en neem deel aan een een cirkelritueel (praten mag, maar hoeft niet), luister naar teksten en verwarm je aan de liedjes over afscheid en hoop in het concert van STI.LL.

  Dit alles in 3 talen: Nederlands, Frans en Engels.

  Een project van Masereelfonds Elsene i.s,m. Stien Michiels, Circles We Have the Choice, GC Elzenhof, de bibliotheek Sans Souci, Masereelfonds, Femma Wereldvrouwen, Kuumba en Den Teirling. Met dank aan de Dienst Cultuur van de Gemeente Elsene.

 • Inkom Gratis
 • Inschrijven Stuur een mail naar wouters.kris@skynet.be met vermelding van je naam, het aantal personen en waar je voor inschrijft: ‘schrijfatelier’ en/of ‘cirkelritueel’ en/of ‘concert’. Het concert is gratis voor deelnemers aan het atelier en/of de cirkel.
6okt '22

Cirkel bij OP/HEF – op de snijlijn van cultuur en welzijn

 • Wanneer  donderdag 6 oktober 2022 van 9u30 tot 17u
 • Waar  site Oud Sint-JanBrugge (ingang Zonnekemeers), Brugge
 • Wat  We have the choice begeleidt een Cirkel op OP/HEF, het jaarlijks inspiratie- en netwerkevent van OP/TIL voor cultuurwerkers en welzijnsactoren. Wat als cultuur en welzijn aandacht vragen voor een meer zorgzame maatschappij? Dit jaar zet OP/HEF in op ‘de kracht van zacht’. Ze onderzoeken dwarsverbanden tussen cultuur en welzijn. En, we tillen verhalen op van wie het anders durft te doen. Voorbij de grenzen van sectoren, voorbij de labels die we elkaar opplakken.
 • Inkom   Gratis
 • Inschrijven   Noodzakelijk
21sep '22

Tweedaagse I HAVE THE CHOICE voor jongvolwassenen ism Broeinest

Wat je meemaakt in je leven, heb je vaak niet in de hand. Je hebt wel de keuze hoe je ermee omgaat. Wil je voor jezelf onderzoeken hoe jij keuzes kan maken trouw aan jezelf? Dan is de tweedaagse I HAVE THE CHOICE bij Broeinest in Gent misschien iets voor jou!

Tijdens de tweedaagse leer je om je gevoelens, behoeften en wensen uit te drukken. Je voelt je gezien, gehoord en welkom, precies zoals je bent. Je neemt je eigen stem op. Zo vind je jouw eigen weg in deze complexe wereld. En je maakt ook ruimte om te luisteren naar anderen. Je ervaart waar jullie gelijk zijn én waar jullie uniek zijn en van elkaar verschillen. En waar jullie voorbij alle verschillen elkaar kunnen ontmoeten. We zoeken geen antwoorden of oplossingen, we zijn gewoon aanwezig voor elkaar. Door te delen in groep, kan je sterker gaan staan voor jouw eigen moedige keuzes: ‘I have the choice’.

WAT KAN JE VERWACHTEN?

 • bezinnende en creatieve groepsactiviteiten
 • andere jongeren leren kennen
 • op een speelse veilige manier jezelf ontwikkelen
 • leren openhartig luisteren en verbindend communiceren
 • leren je grenzen respecteren en aangeven
 • voeling krijgen met jouw keuzes
 • aandacht geven en ontvangen in cirkel
 • ontspannen en plezier maken in een veilige omgeving
 • een professioneel begeleidingsteam


Wanneer    21 en 22 september 2022
Waar    nog te bepalen – regio Gent
Inschrijven    via info@broeinest.be

26apr '22

Cirkel bij BlinkOut in Mechelen

 • Wanneer  dinsdag 26 april om 19u
 • Waar  BlinkHuis, Tichelrij 7, Mechelen
 • Wat  De cirkel is een initiatief van ‘We have the choice’ en Blinkout. De vraag die in deze cirkel centraal staat is “Wanneer ervaar jij stilte in jezelf in een wereld vol prikkels. Hoe vind jij te midden van de levendigheid en drukte rondom jou al dan niet de stilte in jezelf? Waar geniet je van en waar verlies je jezelf soms in?” De vraag is geënt op de identiteit van Blinkout: een centrale plek in de binnenstad aanbieden waar rust, stilte en zijn primeert. Een plek waar we aan de slag gaan met onzichtbare drempels, die echte verbinding in de weg staan. Welkom om jouw ervaring te delen in de Cirkel. Ieder spreekt zijn taal. Er wordt gedeeld over wat ons wezenlijk raakt als mens. Gewoon aanwezig zijn en luisteren is dus ook prima.
  𝙋𝙧𝙖𝙠𝙩𝙞𝙨𝙘𝙝
  * Een Cirkel wordt begeleid door minstens twee ervaren facilitators
  * Een Cirkel duurt ongeveer 1,5 uur
  * Er kunnen 10 tot 25 mensen deelnemen
  * Het ritueel wordt geopend met een moment van verstilling
 • Deelname Gratis. Een vrije bijdrage is mogelijk de avond zelf.
 • Inschrijven Heb je zin om er bij te zijn? 𝗦𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝗳 𝗷𝗲 𝗱𝗮𝗻 𝘇𝗲𝗸𝗲𝗿 𝗶𝗻 op de website van Blinkout (www.blinkout.be) want de plaatsen zijn beperkt!
Ga naar de bovenkant