logo we have the choice

When the world needs us to sit together, listen and connect

30sep '19

Uitnodiging Corporate Circle in samenwerking met Etion Forum en SPES

SPES Forum en Etion nodigen ondernemers en bedrijfsleiders hartelijk uit op de Corporate Circle van We have the Choice op donderdag 28 november om 18u bij Archipelago, Remylaan 2b, 3018 Leuven.

De Corporate Circle is een kring van ambassadeurs rond We have the Choice. Leden van de Corporate Circle zijn ondernemers en bedrijfsleiders die de visie en waarden van de organisatie onderschrijven en uitdragen. Twee keer per jaar organiseert We have the Choice een Cirkelritueel voor de leden en voor bedrijfsleiders die interesse hebben om lid te worden.

Deze snel bewegende wereld brengt, zeker voor u als ondernemer, grote uitdagingen met zich mee. In de Corporate Circle kan u delen op welke manier u omgaat met deze uitdagingen. Door dit authentiek delen ontstaat er een persoonlijk en hecht netwerk. Tegelijk doet u er inspiratie op om initiatieven rond verbinding en inclusie te initiëren in uw eigen bedrijfsomgeving.
U bent hartelijk uitgenodigd om kennis te maken.

Programma

18u – Onthaal met fijne broodjes
18u45 – Presentatie maatschappelijk project We have the Choice
19u – Cirkelritueel Still Standing – Standing still. Hoe hou ik me staande? Wat betekent stilstaan voor mij?
20u45 – Uitwisseling
21u15 – Drink
22u – Einde

We have the Choice vzw organiseert Cirkelrituelen op kantelmomenten in de school, op het werk, in de vereniging of tijdens publieke bijeenkomsten. Het zijn helende rituelen waar mensen stil kunnen staan en dichter bij zichzelf en elkaar kunnen komen. We have the Choice is ontstaan in de nadagen van 22 maart 2016 en inmiddels uitgegroeid tot een stevige organisatie met een mooi palmares. In 2019 organiseerde We have the Choice meer dan 40 activiteiten: Cirkels, lezingen, tentoonstellingen, opleidingen voor vrijwilligers en rituele voor het grote publiek. De maatschappelijke ambitie is om verder uit te groeien tot een belangrijke social changemaker.  

Meer info en inschrijven.

11sep '19

Expo Standing still/Still standing in Destelheide

De expo Standing Still / Still Standing loopt van 1 oktober tot 31 januari bij Destelheide en biedt een totaalervaring van de foto’s van Johan van Steen, de gedichten van Kristin Verellen en de getuigenissen van deelnemers aan de Cirkelrituelen. Dit gebeurt in samenspel met het werk van Brusselse jongeren van Centrum West die in de zomer van 2019 onder begeleiding van kunstenares Katrien Oosterlinck en ondersteund in Cirkels van We have the choice creatief  aan de slag gingen met het Cirkel thema.
Via diverse ingangen laat de expo Standing Still / Still Standing de bezoekers ervaren hoe stilstaan bij een situatie zoals die is  bijdraagt tot verbinding met jezelf en anderen, en uiteindelijk tot nieuwe veerkracht. Want wat je ook overkomt, je kan altijd kiezen hoe je er mee omgaat. We have the choice.
De tentoonstelling wordt passend geopend op donderdag 24 oktober om 19u met een muzikaal en poëtisch opgeluisterd interview met Kristin Verellen en Katrien Oosterlinck. Sigrid Bousset, directeur van het Herman Teirlinckhuis en Bryce Bettens, een geëngageerd jong talent van Beersel,
zorgen voor een prikkelend gesprek. Aansluitend kan u de expo ontdekken tijdens een feestelijke receptie, en een gesigneerd boek bemachtigen ter ondersteuning van het goede doel van We have the choice. Om 20u30 heeft u de kans om zelf een Cirkel te ervaren begeleid door We have the choice, in het prachtige decor van de tentoonstelling. Paul J. Simon, een talentvolle muzikant van de streek, brengt ons in de stemming met enkele van zijn nieuwe songs. Inschrijven is noodzakelijk.

Meer info: www.destelheide.be

15mei '19

Corporate Circle van We have the choice

Onze Corporate Circle die op maandag 13 mei bij Colruyt Group in Halle doorging, was een groot succes. Een volle cirkel van bedrijfsleiders die een cirkel van We have the choice konden ervaren en werden uitgenodigd om ambassadeur te worden van onze maatschappelijke werking. Stilte en verbinding in het bedrijfsleven dat steeds sneller en harder gaat. De volgende Corporate Circle staat gepland op donderdag 28 november.

6mei '19

Cirkel met studenten van Odisee

Op 2 mei begeleidde We have the choice een cirkel bij de eerstejaarsstudenten van Odisee Hogeschool afdeling Gezinswetenschappen. Het was een krachtige en ontroerende cirkel rond het thema ‘I have the choice’. De komende weken staan verschillende cirkel met jongeren op het programma.

15apr '19

Reportage over We have the choice op BX1

Naar aanleiding van de herdenking van 22 maart maakte BX1 een prachtige reportage waarin de cirkels van We have the choice uitgebreid aan bod komen. Kristin Verellen en Stien Michiels getuigen over wat de cirkels in de voorbije 3 jaar hebben betekend en hoe We have the choice is gegroeid naar een organisatie die mensen in verschillende contexten van hart tot hart weet te verbinden.

26feb '19

Herdenking 22 maart in Berkencirkel Zoniënwoud

Drie jaar geleden werden we getroffen door de aanslagen in Brussel. Haat en terreur zo dichtbij, een schokgolf ging door het land. Sindsdien nodigt We have the choice uit tot samenzijn in cirkel, tot luisteren naar elkaar van hart tot hart, over verschillen heen. Omdat we elke dag de keuze kunnen maken voor liefde boven angst.

Eenieder die 22 maart wil herdenken, heten we van harte welkom op een bijzonder herdenkingsritueel in de berkencirkel in het Zoniënwoud. De berkencirkel is een prachtig herdenkingsmonument midden in de natuur van de hand van landschapsarchitect Bas Smets in opdracht van Leefmilieu Brussel. Een open ruimte in het woud omringd door een ronde zitbank en 32 berken als eerbetuiging aan de 32 dodelijke slachtoffers en de vele gewonden van de aanslagen.

We komen samen in cirkel en delen over wat in ons leeft, ieder in zijn eigen taal. Niemand hoeft te praten, aanwezig zijn is voldoende. We reserveren een speciale plaats voor al wie van dichtbij getroffen is door de aanslagen (slachtoffers, lotgenoten, interventie- en hulpdiensten, …). Iedereen kan de cirkel vervoegen, zittend of staand. Het cirkelritueel wordt opgeluisterd door een optreden van het koor Framagomi.

Wie wil, kan reeds voor het cirkelritueel een uur in stilte komen zitten in de berkencirkel. Silence for Peace initieert dit stiltemoment.

PROGRAMMA

14U30 – 15U30     STILLE SIT-IN IN DE BERKENCIRKEL ZONIËNWOUD
Memoriaal

16U00 – 17U15     CIRKELRITUEEL IN DE BERKENCIRKEL ZONIËNWOUD
Memoriaal

17U30 – 18U30     AFSLUITEND MOMENT MET HAPJE EN DRANKJE
Ceremonie verzamelpunt

Vooraf inschrijven is noodzakelijk in verband met de catering en verzekering.
Deelname is gratis.

LOCATIE

De Berkencirkel (Memoriaal) is gelegen in het Zoniënwoud nabij de Gravendreef/Drève du Compte in Watermaal-Bosvoorde.

BEREIKBAARHEID

  • Met het openbaar vervoer: Treinstation Bosvoorde of Tram 8 halte Lieveheersbeestjes
  • Met de wagen: Parkeren op de de parking van Station Bosvoorde of Parking BEPARK 

Reken op een 15 à 20 minuten stappen tussen station, halte of parking en de Berkencirkel. De route is ter plaatse goed aangegeven. Onderstaand plan geeft een overzicht.

TOEGANKELIJKHEID

Gelieve vooraf en tijdig contact met ons op te nemen indien je rolstoelgebruiker bent via circles@wehavethechoice.com

Dit is een initiatief van Circles – We have the choice vzw/asbl in partnerschap met Leefmilieu Brussel, FOD Kanselarij van de Eerste Minister, MIVB, Silence for Peace, V-Europe en Life4Brussels

 

Inschrijven
28jan '19

‘Qui suis-je sans lumière’ op Foire du livre

De Franse vertaling van het boek ‘Waar blijf ik met dat licht van mij?’ met gedichten van Kristin Verellen en foto’s van Johan Van Steen zal worden gepresenteerd op Foire du Livre van 14 tot en met 17 februari in Brussel aan de stand van Racine. Meer info over de boekpresentatie volgt spoedig.

7jan '19

Opleiding cirkelbegeleider

Nam je reeds deel aan een cirkel van We have the choice en wil je graag zelf op vrijwillige basis cirkels begeleiden voor We have the choice? Bij voorkeur heb je een achtergrond in werken met groepen of therapeutisch werk. Opleidingsdagen: Zaterdag 19 januari in Gent OF Zaterdag 16 februari in Brussel. Interesse? Mail ons op: circles@wehavethechoice.com

29nov '18

We have the choice op Trefdag van Attent

Op 16 november was ‘Circles – We have the choice’ te gast op de Trefdag van Attent in Antwerpen. Een dag met boeiende sprekers en denkoefeningen over uitdrukking geven aan solidariteit in een superdiverse samenleving. Een mooi verslag van de uiteenzetting van ‘We have the choice’ vind je hier.