logo we have the choice

When the world needs us to sit together, listen and connect

Lezingen

Naast de Cirkels ontwikkelt “We have the choice” ook andere educatieve, sensibiliserende en publieksgerichte activiteiten, rituelen en samenwerkingsverbanden ter ondersteuning van de overkoepelende missie en doelen. Die projecten zoomen naargelang in op sociale, culturele of creatieve aspecten, therapie of meditatie, getuigenissen, bemiddeling en hersteljustitie. We doen ze in eigen beheer, in opdracht van of in partnership met andere organisaties, overheden of diensten.

In 2018

zal de focus liggen op jongeren in multiculturele gemeenschappen. Meer dan wie ook worden zij geconfronteerd met de verharding van de maatschappij, de polarisering, het racisme en extremisme, en hebben zij nood aan samen-zijn, aan dialoog en verbinding…

Daarnaast zetten we onze samenwerking verder met organisaties uit de Moslim-gemeenschappen om interculturele Cirkels te organiseren oa. tijdens de Ramadan.

Op 1 maart was de presentatie van het boek “Waar blijf ik met dat licht van mij” met fotografie van Johan Van Steen en gedichten van Kristin Verellen geschreven tijdens haar verwerkingsproces na zijn dood.  Het wordt bij Lannoo uitgegeven in NL en FR.

Parallel organiseert de Brusselse Scholengroep de eerste editie van de Johan Van Steen-fotografieprijs. Meer info op www.scholengroepbrussel.be

Komende lezingen

Afgelopen lezingen

1mrt '18

Boekpresentatie

  • Wanneer? 1 maart 2018 – 20:00u
  • Waar? KVS_Box | Arduinkaai 7 – 1000 Brussel | (metro IJzer/Yser)
  • Wat? Waar blijf ik met dat licht van mij (Lannoo), een boek met fotografie van Johan Van Steen en gedichten van Kristin Verellen, is een ode aan de liefde, de kwetsbare schoonheid van het leven en de diepere verbondenheid tussen mensen. Te koop bij al onze activiteiten.
  • Programma? Bekijk hier het programma van de avond