logo we have the choice

When the world needs us to sit together, listen and connect

Foto’s Johan Van Steen

Johan Van Steen was een levenskunstenaar met vele passies en een getalenteerd fotograaf met een bijzonder oog voor het spel van licht en schaduw, de stilte achter de dingen, de poëzie van het vergankelijke en voor wezenlijke schoonheid.

Net als de Cirkels nodigen zijn foto’s uit tot verstilling en bewustwording. Ze vormen een deel van de foto’s die gepubliceerd zijn in het boek “ Waar blijf ik met dat licht van mij”/”qui suis je sans lumière”.

U kan deze foto’s hier kopen en zo de vrijwilligers van We have the choice steunen om de verbindende Cirkels verder te zetten. Het boek kan u bij ons kopen in het kader van een Cirkel, en ook in de boekhandel.

Een ontwapenend liefdevol antwoord op de terreur in de wereld

Dit is een ongewoon eerlijk en intiem boek waar de rauwe schoonheid van de onuitgegeven fotografie van Johan Van Steen en de gedichten van Kristin Verellen diep ontroeren. Een ontwapenend liefdevol en creatief antwoord op de terreur in de wereld die Johan, levensgezel van Kristin, het leven kostte. Dit boek kan voor velen steun en inspiratie zijn om verlies te verwerken, kwetsbaarheid tot kracht te maken, het onnoembare te delen met anderen en verdriet te transformeren in iets moois.

John Van Steen Fotografieprijs

De jaarlijkse ‘Johan Van Steen-fotografieprijs’ rond het thema “hoop” is ingericht door Scholengroep Brussel als waardering voor de originele kwaliteit van de fotografie van Johan en voor de boodschap van liefde en verbondenheid die zijn dood mee op gang bracht bij een brede groep burgers. De 1ste Johan Van Steen-fotografieprijs wordt in April uitgereikt naar aanleiding van de tentoonstelling van de laureaten in BOZAR. Meer info op www.scholengroepbrussel.be