logo we have the choice

When the world needs us to sit together, listen and connect

Foto exposities

Naast de Cirkels ontwikkelt “We have the choice” ook andere educatieve, sensibiliserende en publieksgerichte activiteiten, rituelen en samenwerkingsverbanden ter ondersteuning van de overkoepelende missie en doelen. Die projecten zoomen naargelang in op sociale, culturele of creatieve aspecten, therapie of meditatie, getuigenissen, bemiddeling en hersteljustitie. We doen ze in eigen beheer, in opdracht van of in partnership met andere organisaties, overheden of diensten.

In 2018

zal de focus liggen op jongeren in multiculturele gemeenschappen. Meer dan wie ook worden zij geconfronteerd met de verharding van de maatschappij, de polarisering, het racisme en extremisme, en hebben zij nood aan samen-zijn, aan dialoog en verbinding…

Daarnaast zetten we onze samenwerking verder met organisaties uit de Moslim-gemeenschappen om interculturele Cirkels te organiseren oa. tijdens de Ramadan.

Op 1 maart was de presentatie van het boek “Waar blijf ik met dat licht van mij” met fotografie van Johan Van Steen en gedichten van Kristin Verellen geschreven tijdens haar verwerkingsproces na zijn dood.  Het wordt bij Lannoo uitgegeven in NL en FR.

Parallel organiseert de Brusselse Scholengroep de eerste editie van de Johan Van Steen-fotografieprijs. Meer info op www.scholengroepbrussel.be

Komende exposities

28okt '18

Expo en boek ‘Waar blijf ik met dat licht van mij’ op Boekenbeurs

 • Wanneer van 28 oktober tot 11 november, kijk hier naar de openingstijden
 • Waar Expo Antwerpen, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
 • Wat Op de boekenbeurs staan enkele foto’s van Johan Van Steen tentoongesteld aan de boekenstand van Lannoo. Je vindt er ook het boek ‘Waar blijf ik met dat licht van mij’ met gedichten van Kristin Verellen en foto’s van Johan. 

Afgelopen exposities

4okt '18

Foto-Expo Johan Van Steen bij Odisee Hogeschool

 • Wanneer 4 oktober – 24 oktober 2018, te bezichtigen op weekdagen van 8u30 tot 17u
 • Waar Odisee Hogeschool, Huart Hamoirlaan 136, 1030 Brussel
 • Wat De fototentoonstelling van Johan Van Steen zal een maand lang te bekijken zijn op de mooie campus Gezinswetenschappen van Odisee Hogeschool. De school telt een kleine duizend studenten en is ook toegankelijk voor bezoekers. In de loop van oktober wordt voor de studenten ook een lunchlezing gepland met Kristin Verellen.
28sep '18

Foto-Expo Johan Van Steen op ‘Leven en/of Dood – Polariteiten ontmoeten elkaar’

 • Wanneer vrijdag 28 t/m zondag 30 september
 • Waar SINT-BAAFSABDIJ, Voorhoutkaai 43 (ingang Coyendanspark), Gent
 • Wat Johan Van Steen was een gepassioneerd fotograaf.  Zijn droom om naar buiten te komen met zijn fotografie werd bruusk afgebroken door de aanslag van 22 maart 2016.  Light and Shadow is een eerbetoon aan een man die licht en schaduw in zijn leven en kunst wist te omarmen. Waar blijf ik met dat licht van mij (Lannoo), een boek met fotografie van Johan Van Steen en gedichten van Kristin Verellen, is een ode aan de liefde, de kwetsbare schoonheid van het leven en de diepere verbondenheid tussen mensen. Het boek is te koop tijdens de expo.
 • Inkom gratis
 • Meer info www.levenenofdood.be
3sep '18

Fototentoonstelling Johan Van Steen – lezing Kristin Verellen op Expo18

 • Wanneer van maandag 3 september tot vrijdag 21 september (openingsuren op de website kunstinoostende.be)
 • Waar EXPO18, Ijzerstraat 18, Oostende
 • Wat EXPO18 is een tentoonstellingsruimte in Oostende en wordt beheerd door Geert Meeschaert. Op vraag van Geert zal de fototentoonstelling met het werk van Johan Van Steen er 3 weken te zien zijn. Op vrijdag 7 september om 19u geeft Kristin Verellen een lezing in de tentoonstelling, gevolgd door een drink.